Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, Sommar-, Nantaise 2, Såband frö

Lord Nelson
Art.nr 5690
En tidig sommarmorot med långa slanka rötter som är avsedd att ätas färsk eller förvällas och frysas. Den bör skördas tidigt då den ej är lämplig för vinterlagring. Såbandet ger plantor på lämpligt avstånd.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Nantaise 2

Fröna ger en ettårig växt, en sommarmorot med långa slanka rötter som med fördel äts färsk, förvälld eller fryst. Denna morotssort bör skördas tidigt då den är dåligt anpassad för att klara den hårda vintern i Skandinavien. Skördas i början av juli till mitten av september, plantorna frodas bäst i ett soligt växtläge och föredrar den sten- och mullrika och väldränerade jordmånen. Vattna direkt vid torka för optimal skörd och se även till att gallra och rensa bort all ogräs runt plantan så att den inte kvävs. Plantorna får här dessutom hjälp av såband att hållas på lämpligt avstånd.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Riv av en lagom lång remsa av såbandet och lägg i såfåran. Vattna noga innan såbandet täcks med 1 cm jord. Se till att inga ändar sticker upp (fåglar kan dra upp bandet). Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk ger snabbare groning. Viktigt att hålla sådden fuktig.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av september

Frömängd: Räcker till ca 6 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 2-4 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: