Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Borstnejlika, Dubbel, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 5867
Populär, gammaldags växt i nyanser av rött, vitt och rosa med flera tvåfärgade blommor. Är tvåårig men frösår sig och kan därför komma igen år efter år. Utmärkt som snittblomma med långa eleganta stjälkar.
8 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Dianthus barbatus Variant: Mix

Lättskött tvåårig planta som ger stadiga stjälkar med runda och fluffiga blommor i sprakande vackra färgkombinationer. Härliga nyanser av rött, vitt och rosa samt flera tvåfärgade kombinationer pryder den här sorten. Sorten är tacksam, den blommar nästan hela sommaren och låter du blommorna fröa av sig ordentligt så kommer plantan att kunna komma igen år efter år, se bara till att vara försiktig så att de viktiga fröplantorna inte rensas bort när du sköter om växten och rensar bort vissna blad och stänglar. Fungerar utmärkt som hållbar snittblomma med sina långa, eleganta stjälkar. Finner sig allra bäst i näringsrik och fuktig jord.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Sätt krukorna utomhus lite skyddat. Plantera ut på växtplatsen under sensommaren eller på våren efter höstsådd.

Såtid förodling: Början av april - mitten av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - mitten av juni, början av augusti - slutet av september

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av september

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 5 meter

Livslängd: Tvåårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör