Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Nemesia, Carnival, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 5984
Yppigt blommande och färgstark. Dekorativ och användbar i såväl rabatt som krukor. Plocka bort utblommade blommor och klipp ner den om den börjar bli ranglig, då kommer nya skott.
14 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Nemesia strumosa Variant: Carnival mixed

Växten kommer ursprungligen från Sydafrika, men har i över 100 år odlats som en dekorativ och färgstark sommarblomma, som passar lika bra i små krukor som i stora ytor i en rabatt. Växten är lättskött och kräver inte mycket av växtplatsen, men den får inte torka ut. Sol till halvskugga är att föredra. Våra moderna varianter har stora blommor med oerhört många nyanser av gult och rött. Om man plockar bort utblommade blommor känns växten nästan som evig. Om den börjar bli ranglig kan den klippas ner, och ger då nya skott. Den blommar rikligt ända fram tills frosten kommer.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera eller sätt ut direkt när frostrisken är över.

Såtid förodling: Början av april - mitten av maj

Direktsådd: Kan direktsås på växtplatsen i gynnsamma lägen men bör förodlas. Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av augusti

Höjd: 20-30 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör