Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Nierembergia, mix frö

Lord Nelson
Art.nr 9619
Den här blandningen av nierembergiafrön skapar en väldigt lätt och fin sommarblomma i vitt och blåviolett som gärna breder ut sig. Den blommar sent på hösten och passar bra i korgar och blomlådor.
29 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Nierembergia linariifolia Variant: Purple Robe, White Robe

Det här är en blandning av nierembergiafrön som skapar en mycket lätt och fin sommarblomma, här i vitt och blåviolett, som gärna breder ut sig. Den blommar till sent på hösten mot en ljusgrön bladmassa. Passar mycket bra i korgar, blomlådor och liknande växtplatser där den kan vältra ut sig i all sin prakt och väcka beundran. Plantan vill ha en välgödslad jord och är mycket känslig för frost, speciellt i sitt tidiga stadium. Isolera eller skydda krukor och blomsterlådor mot alltför kraftig uppvärmning och uttorkning från direkt solstrålning med ytterkrukor och liknande som samtidigt kan vara dekorativa.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1 planta/kruka i gödslad jord. Ställ ljust och svalt, 16-18°C, ge näring. Toppa för knubbigare planta när plantan är 3-5 cm. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 20 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 35 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 15 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: