Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Odlingskit Champinjon

Art.nr 10399
Odla champinjoner året runt med detta odlingskit för champinjonodling. Det är riktigt roligt och man får ut flera skördar från ett kit.
99 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Odlingskit champinjon

Odla champinjoner kan man göra året runt. Odlingskitet innehåller kompost och svampmycelier som ska vattnas försiktigt och odlingslådan bör stå i sval rumstemperatur. Den svarta påsen träs över odlingslådan då champinjoner behöver mörker för att kunna börja växa.

Den första skörden kommer efter två till tre veckor och varar tre till fyra dagar. Sedan följer fler skördar som blir mindre för varje gång ni skördat och efter ca fyra veckor är näringen slut. Komposten som blir kvar är ett bra jordförbättringsmedel och kan användas till annat.

Champinjoner växer snabbt när de kommit igång, titta till dem varje dag. Plocka de svampar som är lagom stora och eftersom champinjoner växer i grupp är det viktigt att försiktigt vrida av den du vill plocka utan att skada de andra. När hattarna precis har öppnat sig smakar de som bäst och tänk på att hålla efter odlingen och plocka bort gamla och dåliga champinjoner så att nya kan växa till.

Längd: 28 cm

Bredd: 18 cm

Höjd: 15 cm

Skriv din egen recension om produktenBetyg: