Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Oregano, Grekisk frö

Lord Nelson
Art.nr 5694
Grekisk oregano anses vara den godaste av alla oreganosorter och den har en kraftig och utsökt smak. Bladen skördas späda och med sina vita blommor passar den även som kantväxt i rabatten.
27 kr
10 kr
Just nu 65% billigare!
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Origanum vulgare ssp. hirtum Variant: Greek

Kryddväxt med aromatisk och stark utsökt smak och mörkgrönt bladverk. Både färska och torkade blad från växten kan användas i matlagning. Örtens blad bör skördas späda. Den grekiska oreganon är enligt många den godaste och mest smakrika oreganosorten, växten är dessutom mycket dekorativ som kantväxt i rabatten där dess vackra vita blommor kommer till sin fulla rätt. Den grekiska oreganon är nästintill ett måste som kryddning i tomatbaserade rätter och pizzor. Växten mår bäst i väldränerad och luftig jord i ett varmt och skyddat läge. Bladen kan skördas från juli och framåt. Plantan bör övertäckas vintertid.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Ställ i rumstemperatur. Håll fuktigt. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt ca 5/kruka, i gödslad jord. Avhärda plantorna, innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 30-40 centimeter

Frömängd: Räcker till 30-40 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör