Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Paprika, Amyka F1, vit frö

Lord Nelson
Art.nr 9599
Detta är en läcker gräddvit paprika som är lika god färsk som tillagad och den får tidigt mogna frukter. Skörda när frukten helt har utvecklat sin gräddvita färg. Den kan bli upp till 90 cm hög och behöva extra stöd.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Amyka F1

Amyka är en stilig och mycket imponerande gräddvit paprika. Den är lika god färsk som tillagad och plantan får tidigt mogna frukter. Skörda först när frukten helt och hållet har utvecklat sin färg. Den vill ha näringsrik och mullhaltig jord. Plantan, som kan bli upp till 90 centimeter hög, kan behöva lite extra stöd i form av en spaljé eller kraftigare bambupinnar. Den här paprikan vill ha det både varmt och skyddat, helst i växthuset eller på altanen eller balkongen, men den fungerar också inomhus om den placeras i ett fönster i ett bra väderstreck. För att förhindra angrepp från skadeinsekter bör du ofta duscha av plantan.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning, 20 °C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1 planta per kruka i gödslad jord. Toppa eventuellt plantan vid 15 cm höjd.

Såtid förodling: Mitten av februari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: 60-90 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 7 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör