Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Paprika, California Wonder, röd frö

Lord Nelson
Art.nr 5698
En välkänd och välsmakande paprikasort som ger härligt lackröda frukter. Lämplig för odling i växthus och i varma, skyddade lägen utomhus. Skörd av gröna frukter ger fler frukter men de röda har sötare smak.
14 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: California Wonder

Populär och smakrik paprika som har en skinande klarröd färg, utmärkt som dekorativt inslag i salladen eller som ett gott smörgåspålägg. De gröna frukternas skörd avger i regel mest frukt men de röda frukterna har den något sötare smaken som kan vara värd att vänta på. Skyddat läge utomhus eller i växthus är optimala odlingsplatser. Plantan trivs bäst i soligt läge och avger frukt från juli fram till första frosten. Växten trivs utmärkt i näringsrik och luftig jord som vattnas regelbundet. Duscha av frukterna med jämna mellanrum för att skydda mot insektsattacker, ta även bort det första fruktämnet om du vill uppnå en större skörd.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (+20°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord.

Såtid förodling: Mitten av februari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: 60-90 centimeter

Frömängd: Räcker till 12-18 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör