Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Paprika, Kruk-, Redskin F1, röd frö

Lord Nelson
Art.nr 5699
En låg och kompakt paprika som är lämplig att odla på skyddad plats eller i växthus. Den här sorten får medelstora frukter med mild och god smak. Skörd av gröna frukter ger fler frukter men de röda har sötare smak.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Redskin F1

Kompakt paprikasort i härligt röd färg som fungerar utmärkt som dekoration i sallader eller som en trevlig, fruktbringande krukväxt. Odlas enklast i växthus eller utomhus i skyddat läge. Plantan frambringar medelstora frukter med angenäma och lätt söta, saftiga smaker. De omogna, gröna frukterna ger en större mängd vid skördetillfället men de röda är saftigare i smaken. Mår bäst i jord som är näringsrik och lucker, skörden bör vattnas med jämna mellanrum. För en större skörd ska det första fruktämnet tas bort, dusch ofta för att motverka insekter. Sorten har en skördetid som sträcker sig lång in på hösten.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (+20°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord.

Såtid förodling: Mitten av februari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: 30-40 centimeter

Frömängd: Räcker till 2-3 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör