Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Paprika, Luteus F1, gul frö

Lord Nelson
Art.nr 5700
Detta är en härligt gul paprika som är mild och saftig i smaken. Frukterna kan skördas gröna och då ger plantan högre skörd. Den kan odlas i växthus eller i skyddat och soligt läge.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Luteus F1

En ljuvlig, gulaktig paprikasort som frambringar en angenäm och saftig smak. Fin som smörgåspålägg eller smakfull dekoration i sallader med sin klara gula färg. Du kan skörda frukten när den är grön och omogen, om plantan skördas när paprikan är i den omogna fasen blir nämligen skörden större. Skall helst odlas i växthus eller utomhus i skyddade lägen med mycket solljus. För större skörd ska första fruktämnet avlägsnas. Skydda paprikan mot insektsangrepp genom regelbunden duschning. Du kan skörda frukterna när du vill från mitten av sommaren, men plantan klarar sig ofta ända fram till första frosten.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (+20°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord.

Såtid förodling: Mitten av februari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: 60-90 centimeter

Frömängd: Räcker till 2-4 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produkten







Betyg:


























Tillbehör