Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Paprika, Thor F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5702
Detta är en paprika som är hög och relativt kraftigväxande med frukter som är intensivt röda och avlånga, 25-30 cm, med en läcker, söt smak. Passar att odla på varma och skyddade platser eller i växthus.
34 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Thor F1

Frösorten ger en stadigt växande och hög paprikaplanta som ger frukter med ljuvligt sötaktig smak. De intensivt rödaktiga frukterna är lätt krokiga och avlånga i formen och blir uppemot 25-30 cm långa. Odlas med fördel på varma och skyddade platser i växthus eller i en kruka på altan eller balkong. Trivs bäst i jord som är näringsrik och väldränerad, viktigt att vattna regelbundet. För att paprikan ska utvecklas efter bästa förmåga så bör första fruktämnet avlägsnas. Plantan är också i behov av regelbunden duschning med vatten. Skördas under sensommaren när frukterna växt sig stora och fått smak.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (+20°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Toppa eventuellt plantan vid 15 cm höjd.

Såtid förodling: Mitten av februari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 100 centimeter

Frömängd: Räcker till 2-3 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 45 centimeter

Radavstånd: 60 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör