Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Paradisblomster, Rose Queen, rosa frö

Lord Nelson
Art.nr 5994
Mycket vacker, ganska storvuxen men samtidigt gracil sommarblomma. Den har ljust rosa stora blommor och ett luftigt ljusgrönt bladverk. Passar perfekt för samplantering med lägre fylligare växter.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Cleome hassleriana Variant: Rose Queen

Ganska storvuxen, lite ovanligare sommarblomma som är mycket vacker att se på. Blommorna är ljust rosa stora och luftiga och bladverket är ljusgrönt. Blomställningarna ger växten ett ganska skört och spensligt intryck och stjälkarna kan nå en höjd på ungefär en meter. Gör sig väldigt bra i samplanteringar, förslagsvis tillsammans med lägre, fylligare utplanteringsväxter som kompletterar sortens gracila karaktär. Denna ettåriga blomma ska placeras soligt och vattnas rikligt under sommarmånaderna. Med god omvårdnad bör man kunna avnjuta denna vackra skira växt ända till slutet av oktober, se till att placera den i en näringsrik jordmån.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Ställ i 25°C. Omplantera till 1 planta/stor kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt, ge näring. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 90-100 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 40 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 35 centimeter

Radavstånd: 35 centimeter

Sådjup: 0,3 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör