Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Passionsblomma, blå- frö

Lord Nelson
Art.nr 5996
En spännande krukväxt med ett slingrande växtsätt som bör odlas mot en spaljé eller annat växtstöd. Den är flerårig och kan bli 2-3 meter hög och kan därför även passa bra utomhus mot större spaljé.
19 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Passiflora caerulea L.

Passionsblomman är en spännande krukväxt med ett slingrande växtsätt och ett lite exotiskt utseende som är ganska ovanligt bland krukväxter. Sällsynt vacker med sina porslinsvita stora blommor som också har ett mörkare parti mot mitten. Dess krans av blåa hår på blomman förstärker blommans eklektiska karaktär. Skotten bör odlas mot en spaljé eller båge. Växer vanligen kraftigt då den väl kommit igång och bör ansas väl från vissnande partier regelbundet. Är en flerårig perenn som växer sig till den ganska imponerande höjden 200-300 cm och bör kanske därför passa bra även mot en större spaljé utomhus. Bör vattnas rikligt och ges mycket näring under blomstringstiden.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av september

Höjd: 200-300 centimeter

Frömängd: Räcker till 6-8 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 50 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: