Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Pelargon, Inspire Pink F1, rosa frö

Lord Nelson
Art.nr 5999
Härlig rosa Pelargon som passar både som krukväxt inomhus men även som dekorativ blomma i kruka eller rabatt utomhus. Den kan övervintras svalt och ljus till exempel som krukväxt inomhus.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Pelargonium x hortorum Variant: Inspire Pink F1

Söt och hemtrevlig sort som är mycket uppskattad både som krukväxt inomhus och som dekorativ blomma i urnor på uteplatsen eller i rabatten. Plantan kan övervintra svalt och ljust och då utnyttjas som dekorativ krukväxt i inomhusmiljön. Den ger rikligt med blomsterställningar och även små skott nerifrån basen vilket ger den ett frodigt och trevligt utseende. Plantan kan vinterförvaras och bör då stå svalt och ljust, ungefär 5 grader, men sorten är tålig och inte särskilt svårskött. Ge den dock näring regelbundet under blomningstiden på sommaren, och var noggrann med att rensa bort döda blommor, blad och kvistar.

Förodling: Så glest mot fuktad såjord. Täck tunt med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ i 21-25°C för groning. Efter uppkomst ställ ljust och svalare, ca 18°C. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ge extrabelysning vid tidig sådd. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av februari

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 30 centimeter

Frömängd: Räcker till 3-5 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör