Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Pelargon, Inspire Scarlet F1, röd frö

Lord Nelson
Art.nr 6001
Vackert orangeröd Pelargon som traditionellt sett odlas som krukväxt men är även mycket fin som rabattblomma. Den har ett kompakt växtsätt och kan hålla mellan 15 och 20 blommor samtidigt.
29 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Pelargonium x hortorum Variant: Inspire Scarlet F1

Denna vackert orangeröda pelargon är mycket populär även som rabattblomma i såväl den offentliga miljön som i de privata trädgårdarna. Traditionellt odlas den dock som krukväxt där den torde vara en av våra populäraste sorter. Plantan har ett kompakt växtsätt och kan hålla mellan 15 och 20 blommor samtidigt. Blir cirka 35 centimeter hög. Bildar tacksamt många nya skott nerifrån basen och blommar väldigt tidigt på säsongen om man sår växten i början på året. Kan även övervintra ljust och svalt i cirka 5 grader. Iögonfallande vacker i sin naturliga utomhusmiljö såväl som inomhus på fönsterbrädan.

Förodling: Så glest mot fuktad såjord. Täck tunt med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ i 21-25°C för groning. Efter uppkomst ställ ljust och svalare, ca 18°C. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ge extrabelysning vid tidig sådd. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av februari

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 35 centimeter

Frömängd: Räcker till 7-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör