Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Pelargon, Inspire White F1, vit frö

Lord Nelson
Art.nr 6002
En helt vit Pelargon med kompakt växtsätt och rikligt blomsterfång under högsäsongen i rätt miljö. En ettårig växt som kan övervintras ljus och svalt och kan stå sig ända till slutet av oktober.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Pelargonium x hortorum Variant: Inspire White F1

Mycket omtyckt och som namnet klargör en helt vit Pelargon med ett kompakt växtsätt. Ettårig växt som dock kan övervintra ljust och svalt, till exempel som en krukväxt i inomhusmiljö. Kan ge ett rikligt blomsterfång under högsäsongen och i rätt miljö, 15-20 blommor samtidigt är inte ovanligt, och får i regel många skott nerifrån basen. Trivs i näringsrik jord så tillsätt gärna extranäring under säsongen och ansa ofta från vissnade blommor och blad för att förlänga blomningstiden. Kan stå sig ända till slutet av oktober och bör stå soligt i vilken miljö den än planteras ut i.

Förodling: Så glest mot fuktad såjord. Täck tunt med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ i 21-25°C för groning. Efter uppkomst ställ ljust och svalare, ca 18°C. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ge extrabelysning vid tidig sådd. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av februari

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 35 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 7-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör