Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Persilja, Rot-, Halblange frö

Lord Nelson
Art.nr 5713
Detta är en variant av persilja där man i första hand använder roten som är tjock, påminner om en vit morot och används som palsternacka. Men de släta, gröna bladen kan också användas.
14 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Petroselinum crispum Variant: Halblange

Det här är en variant av persilja där man i första hand använder roten men även bladen kan användas. Den får ganska så stora rötter som har en vit färg med en morotsliknande form. De gröna bladen liknar traditionella släta persiljeblad och är fulla av smak. Rötterna och bladen är goda i matlagning och förhöjer vilken anrättning som helst både med sin smak och färg. De bästa förutsättningarna för att rötterna ska kunna växa bra ges i en välarbetad jord som är porös och full av näring. På lerjord blir rötterna greniga. Det är viktigt att vattna vid torka. Fröna skall sås direkt på sin odlingsplats när det blivit varmt i jorden. Kan sås både sent på hösten, för övervintring i mildare delar av Sverige, eller tidigt på våren. Skörda blad efterhand och rötter sent på hösten. 

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Blötlägg fröna 2-3 dygn före sådd så gror de snabbare. Täck med fiberduk mot morotsfluga.

Såtid direktsådd: Början av april - mitten av maj, början av september - mitten av oktober

Blom/Skördetid: Början av september - mitten av december

Frömängd: Räcker till ca 13 meter

Livslängd: Tvåårig

Plantavstånd: 10-15 centimeter

Radavstånd: 45-50 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: