Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Petunia, Fantasy F1, mini, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 6015
Liten Petunia med ett kompakt växtsätt. Ger mycket rikligt med blommor i intensiva färger och passar i rabatter till skillnad från många andra Petunior men även i balkonglådor och krukor. Är mycket frostkänslig.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Petunia hybrida Variant: Fantasy F1

Liten kompakt blomma som endast blir 10-15 cm hög. Denna dvärgväxt blommar rikligt i intensiva färger och ger därför ett överflöd av blommor. Passar till skillnad från många andra Petunior även i rabatter och ger då ett fantastisk dekorativt intryck med sina skiftande nyanser och färger. Lämpar sig förstås också i balkonglådor och krukor och ger ett färgsprakande intryck i till exempel stadsbebyggelsen. Dess litenhet gör också att man kan plantera ganska många blommor i en enda balkonglåda där den möjligen kan trängas med andra vackra växter av sitt slag. Plantera den inte för tidigt då den är mycket frostkänslig.

Förodling: Så glest mot fuktad såjord. Täck ej med jord. Håll fuktigt och täck med plast. Ställ ljust i rumstemperatur. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust och svalt. Tillskottsbelysning ger knubbigare plantor. För buskigare plantor, toppa 1-2 veckor efter omplantering. Mycket frostkänslig. Plantera inte ut för tidigt.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: 10-15 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 30 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör