Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Petunia, Purple Pirouette F1, dubbel frö

Lord Nelson
Art.nr 6025
Välkänd och praktfull utplanteringsväxt som passar i balkonglådor, krukor och amplar. Detta är en vacker blandning av lila och vita färger i olika nyanser. Blommorna är dubbla och mycket vädertåliga men frostkänsliga.
34 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Petunia hybrida Variant: Purple Pirouette F1

Populär balkong, kruk- och ampelblomma som finns i en mängd olika färgkombinationer. En vacker blandning av lila och vita färger i olika nyanser fyller denna praktfulla blomma. Blir cirka 30 cm hög och bildar en prakt i balkonglådor, krukor och amplar under sommarmånaderna. Den ettåriga växten har dubbla blommor som är cirka 10 cm stora och är mycket vädertåliga mot naturens alla krafter. Växten är mycket frostkänslig så man bör vara noga med när man utplanterar. Brukar ofta blomma till slutet av september och föredrar ett soligt växtläge. Trivs utmärkt i den luckra plantjorden och de har behov av riklig och regelbunden näring.

Förodling: Så glest mot fuktad såjord. Täck ej med jord. Håll fuktigt och täck med plast. Ställ ljust i rumstemperatur. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust och svalt. Tillskottsbelysning ger knubbigare plantor. För buskigare plantor, toppa 1-2 veckor efter omplantering. Mycket frostkänslig. Plantera inte ut för tidigt.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 30 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 30 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör