Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Plocksallat, Australischer Gele frö

Lord Nelson
Art.nr 5752
En mycket välsmakande och fräsch plocksallat med gulgröna och lätt krusiga blad som vid upprepad sådd ger jämn tillgång till fräscha, spröda sallatsblad hela sommaren.
8 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Lactuca sativa Variant: Australischer Gele

Här kommer en delikat sallat med en fräsch och god smak. De spröda bladen har en grön färg i ljusa nyanser och passar att äta under hela sommaren i olika maträtter. Det går att så nya frön regelbundet för att kunna plocka och njuta av goda sallater under en längre tid. Gallringsskörda innan plantorna börjar trängas och skörda sedan blad/hela bladrosetter efter hand. Plantorna vill gärna växa i en ordentlig jord som håller en bra fuktighet. Det är väsentligt att låta plantorna växa i en fuktig jord så man bör vattna rejält med jämna mellanrum. Det lämpar sig att direktså fröna och det kan göras i slutet på våren för att få första skörden efter två månaders tid.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - juli. Vattna i såfåran innan sådd. Viktigt att hålla sådden fuktig. Sallatsfrön gror dåligt i hög värme, ej över +20°C.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juli

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Frömängd: Räcker till 10-12 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga 

Skriv din egen recension om produktenBetyg: