Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Praktportlak, Kariba F2, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 6027
Växten som passar för de torra omöjliga lägena i trädgården! Den är färgstark med blandade färger och blir endast upp till 15 cm hög, passar perfekt som kantväxt och i stenpartier och murar. Kan även bilda en dekorativ matta i trädgården.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Portulaca grandiflora Variant: Kariba F2

Färgstark växt som trivs i torra omöjliga lägen. Är tacksam och gör sig bra som kantväxt i stenpartier och i murar. Fröna ger olika blandade klara färger och stora dubbla blommor. Har små blad och blir endast upp till 15 centimeter höga. Blommar länge och sluter sig när solen går ner. Har ett krypande växtsätt och trivs därför i de förut nämnda växtpartierna. Förodling rekommenderas men direktsås gärna under maj månad med förvattnad jord, och håll därefter fuktig. Blommar ända till slutet av september men är ettårig. Denna blomma kan också bilda en dekorativ matta i din trädgård.

Förodling: Så glest direkt i slutkruka. Fyll krukan med 2/3 blomjord och övre 1/3 med såjord. Täck med plast och håll fuktigt. Ta bort plasten när fröna grott och ställ ljust och svalt. Utplanteras efter frost.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: ca 15 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 3 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 10 centimeter

Radavstånd: 10 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: