Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Prydnadsgräs, Blåsvingel frö

Lord Nelson
Art.nr 6035
Vackert blågrått tuvbildande prydnadsgräs för torra och soliga platser. Det blir 15-30 cm högt och får skira vippor under de varmaste sommarmånaderna. Kan odlas i hela landet men i skyddat läge.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Festuca

Tuvliknande litet prydnadsgräs på 15-30 centimeter som trivs allra bäst på varma platser som torra stenpartier. Är vackert blågråa till nyansen men det varierar något mellan de olika plantorna. Får skira vippor under de varmaste sommarmånaderna. Den fleråriga växten kan med fördel odlas över hela vårt land men platserna bör vara någorlunda skyddade och väldränerade. Trivs utmärkt i näringsfattig och torr jord. Blomningstiden är under juli och augusti och växten föredrar ett soligt växtläge. När de är stora nog att hantera ska de sättas i kruka om 3 plantor i sandblandad jord.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Ställ svalt en vecka, 5-10°C. Låt sedan gro i 20-25°C, fröna gror långsamt. Efter uppkomst ställ ljust och något svalare, 16-18°C. När plantorna är stora nog att hantera sätt 3/kruka i sandblandad jord.

Såtid förodling: Början av april - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juni - slutet av juli

Höjd: 15-30 centimeter

Frömängd: Räcker till 25-30 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 20-30 centimeter

Radavstånd: 20-30 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör