Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Prydnadsgräs, Ekorrkorn frö

Lord Nelson
Art.nr 6036
Vackert och skirt gräs med fjäderlika ax och långa borst som skiftar i violetta nyanser. Detta gräs är mycket vasst och hårt och kan stickas, därför får det också vara ifred från djur. Mycket dekorativt.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Hordeum jubatum L.

Vacker och skir gräsväxt med fjäderlika ax och långa borst som skiftar i violetta nyanser högst upp på grässtråt. Då gräset är mycket vasst och hårt och kan stickas får det också vara ifred för djur. Passar bra i rabatter, krukor, och i samplantering men blir även dekorativt i ensamplantering. Omplanteras i kruka med gödslad jord när de är stora nog och kan gärna få tillskottbelysning tidigt. Utplanteras efter sista frosten. Den ettåriga växten kan anpassa sig till de flesta jordarter men mår bäst i näringsrik och väldränerad jord. Blommar från mitten av juli till mitten av oktober, föredrar ett soligt växtläge.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Håll fuktigt, ställ i rumstemperatur. Omplantera till 3-5 plantor/kruka med gödslad jord när de är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Använd gärna tillskottsbelysning vid tidig sådd. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av april - slutet av april 

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Mitten av april - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: 40-60 centimeter

Frömängd: Räcker till 15-20 tuvor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 10 centimeter

Radavstånd: 10 centimeter

Sådjup: 0,3 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör