Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Prydnadsgräs, Frosted Explosion frö

Lord Nelson
Art.nr 6037
Detta prydnadsgräs är en sort av hirs med dekorativa plymer och det passar i buketter, rabatter eller krukor tillsammans med till exempel sommarblommor eller perenner. Det blir 60-80 cm högt.
34 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Panicum elegans Variant: Frosted Explosion

Gräset är en sort av hirs med dekorativa plymer som blir särskilt attraktivt i buketter, rabatter eller krukor tillsammans med sommarblommor och/eller perenner. Kan även planteras ensamt i dylika arrangemang. Trivs i de flesta jordsorter men är anspråkslös och frodas allra bäst i näringsrik och väldränerad jord. Är en ettårig växt som blir 60-80 centimeter hög. Kan direktsås men vid förodling sås glest i fuktad såjord och täcks med det ekologiska växtförbättringsmedlet vermiculite. Utplanteras efter sista frosten. Blommar ut från mitten av juni till mitten av oktober och föredra ett soligt växtläge.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Täck tunt gärna med vermiculite. Håll fuktigt, ställ i 16-18°C. Efter uppkomst ställ ljust och något svalare. Omplantera till 3-5 plantor/kruka med gödslad jord när de är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Använd gärna tillskottsbelysning vid tidig sådd. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Mitten av februari - mitten av april

Direktsådd: Kan direktsås men förodling rekommenderas. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 60-80 centimeter

Frömängd: Räcker till 10-15 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör