Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Prydnadsgräs, Pony Tails frö

Lord Nelson
Art.nr 6038
Svansfjädergräset är vackert och skirt med sirliga ax och dess långa borst ger trädgården en härlig vildvuxen känsla. Det är ett fint inslag i rabatter men passar även utmärkt i krukor och går att använda som eternell.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Nassella tenuissima Variant: Pony Tails

Ettårigt prydnadsgräs som får trägården att sjuda av liv, för vilken annan växt lyckas exempelvis fånga upp vinden på samma graciösa sätt. Detta vackra och eleganta Svansfjädergräs med sina spröda grässtrån, sitt sirliga ax och dess långa borst ger trägården en härligt vildvuxen känsla. Svansfjädergräset är ett utmärkt inslag i rabatten, men även mycket fint i stora krukor och urnor. Gräset går även utmärkt att använda som eternell. Växten är i grunden anspråkslös men finner sig till rätta i näringsrik, och väldränerad jord. Gräset når normalt sett upp till en höjd av 40 centimeter över marken. Blommar från mitten av juni till slutet av september.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Håll fuktigt, ställ i rumstemperatur. Omplantera till 3-5 plantor/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Tillskottsbelysning ger knubbigare plantor. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till 10-15 tuvor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0,3 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör