Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Prydnadskål, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 6039
Ger stora, tämligen platta huvuden i rött och grönt eller vitt med krusiga bladkanter. Väldigt frosttålig och håller långt in på hösten. Den ger kålhuvuden uppemot 25 cm stora och är fin som dekoration på matbordet.
19 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Brassica oleracea

En väldigt fin och dekorativ trädgårdsväxt som ger stora öppna kålhuvuden i rött, grönt eller vitt med krusiga bladkanter. När växten är tillräckligt stor kan den omplanteras till kruka, efter frost kan den sedan utplanteras på varma platser. Väldigt frosttålig och håller därför till långt in på hösten, eller från blomningstiden juni till slutet av oktober. Kålhuvudenas storlek varierar men de kan bli uppemot 25 centimeter höga. Gör sig väldigt bra som dekoration på middagsbordet eller i ett blomsterarrangemang. Frodas bäst i tyngre lerhaltiga jordarter. Blommar ut i början av juni till slutet av oktober, föredrar ett soligt växtläge.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av april - mitten av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Början av juni - slutet av oktober

Höjd: ca 25 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör