Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Pysslingkrage, vit frö

Lord Nelson
Art.nr 6043
Mycket nätt prästkrageliknande sommarblomma som blir ca 20 cm hög med spröda vackra bladverk. Passar perfekt som komplement till andra låga och fylliga blomsorter i rabatten men även i kruka och som kantväxt.
8 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Mauranthemum paludosum

En liten, nätt och oerhört populär blomma som påminner mycket om Prästkragen. Den ettåriga Pysslingkragen är endast cirka 20 centimeter hög men den låga blomman med sitt spröda och vackra bladverk är ett perfekt komplement till andra låga och fylliga blomsorter i rabatten. När blomman har kommit upp bör den placeras ljust och svalt för att senare omplanteras en och en som krukväxt. Passar också bra i blomlådor och som kantväxt i rabatter. Bör placeras soligt eller i halvskugga. Kräver mycket vatten under blomningssäsongen och bör också ansas från gamla och vissna blad efterhand. Trivs ypperligt i näringsrik, mullthaltig och väldränerad jord.

Förodling: Så ca 8 veckor före utplantering efter sista frost. Så glest på fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ i rumstemperatur, efter uppkomst ljust och svalt. Omplantera till 1 planta/kruka i gödslad jord.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 20 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 15 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör