Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Rå-väck Lukthängen mot rådjur. Sommar

Rå-väck
Art.nr 5067
Rå-väck avskräcker Rådjur - Älg - Hare - Kanin, med hjälp av en blandning av gödningsmedel och kryddor.
38 kr
19 kr
Just nu 50% billigare!
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Fler kategorier med liknande produkter

Rå-väck mot rådjur & vilt

Är du trött på att rådjuren plundrar tulpanrabatterna och rosknopparna och fejar sönder träden? Är du less på att älgen beskär äppelträden och inte du? Då ska du prova Rå-väck!

Jag har dem själv i min trädgård och vi har rådjur som går här varje natt, men sedan vi började använda dessa har vi sluppit angrepp. Innan fick vi ett körsbärträd sönderfejat och alla blommor uppätna, även s.k. rådjurssäkra.

En av de saker jag också gillar med Rå-väck är att de är inte kladdiga och de är gröna så att de smälter väl in i naturen. Doften är heler inget jag direkt störs av. Tidigare använde jag rå odör men den kladdade och doftade allt annat än något jag ville ha intill altanen när jag skulle äta. Men Rå-väck slipper jag de problemen.

Rå- Väck används bland annat i Drottningsholms slottspark, Nyckelvikens trädgård i Nacka, Skogskyrkogården i Enskede, och på Riddersvikens plantskola. Det är trädgårdar med höga krav på att produkterna ska fungera, och de är alla nöjda återköpare av Rå-Väck.

Vad är Rå-väck?

Rå väck är små kuddar av biologiskt nedbrytbara kryddor och gödningsmedel som avger en doft som gör att rådjur och annat vilt hålls borta från växterna. Luktkuddarna har en mycket svag doft som inte känns när de hänger ute.

Rå- väck finns i två varianter, sommar och vintervariant. Sommarvariaten används på vår sommar och höst fram till frosten kommer, då förklorar de sin effekt. Vinterkuddarna används under vintern.Sommar- och vinterkuddarna har olika dofter för att djuren inte skall vänja sig.

Sommarkuddarna ska alltid blötläggas ca 3 minuter innan de sätts ut, fukt gör att de fungerar bättre och torkar de ut helt tappar de effekten. Vinterkuddarna däremto sätts ut helt torra. Kuddarna innehåller ett medel som gör att de inte fryser. Man bör dock ta bort snö som fastnat på kuddarna, speciellt vid långvarig kyla

Hur stor yta skyddar Rå-väck?

Rå-väck skyddar en yta av 1.5 - 2,5 kvadratmeter eller ca 1,5 till 2 löpmeter mellan kuddarna

Hur använder jag Rå väck?

1) Tag av plasten på kudden

2) Om det är en sommarkudde blötlägg i minst tre minuter.

3) Håll kudden något sånär fuktig. Det gör inget om det regnar men är det långvarig värme kan man behöva fukta på dem för att de inte ska förlora sin effekt.

4) Placeras alltid ut kudden i djurets noshöjd dvs där man tror att djuret skall äta. Detta är mycket viktigt! Om man sticker ner en pinne i marken för att skydda rosor på 1,5 meters höjd har man förlorat det mesta av effekten. Använd ett hänge på ca 1,5 meters höjd där knopparna/rosorna finns!

5) Byt kudde efter ca 6 månader. Använd sommarkuddar på sommaren och vinterkuddar på vintern.

Hur länge räcker Rå-väck?

Rå- väck är verksamt i ca ett halvår innan de måste bytas.

Vilka djur har rå-väck effekt på

Rådjur, Älg, Kanin, Hare

Förvaring - bäst före

Kuddar i obruten förpackning som lagras svalt och mörkt (10 –14 gr C) kan förvaras i 1,5 år.

OBS! Rå väck fungerar helt tillfredställande i 96 % av fallen, men som alltid när man har med djur att göra kan man aldrig ge några 100% garantier. Det kan inträffa att rådjur, m fl av gammal vana äter av en växt som numera har skyddats. Detta brukar vara ett engångsangrepp. Ta inte bort luktkuddarna med anledning av det inträffade.

Olof Strand (2012-07-12) - Bäst av alla bra ! - 5 av 5
Massor av stjärnor, illersnabb leverans och perfekt på alla tänkbara sätt !! Inlagd på min favoritlista ! Solig hälsning Olof Strand

Skriv din egen recension om produktenBetyg: