Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rävsvans, röd frö

Lord Nelson
Art.nr 6083
Dekorativ och originell utplanteringsväxt med små vinröda blommor samlade i långa, hängande, svansliknande blomställningar. Den ger både ett romantiskt intryck och kan användas som krydda i matlagningen.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Amaranthus caudatus L.

Denna ettåriga växt har en djupt intensiv vinröd färg och de små blommorna sitter samlade i långa hängande blomställningar som liknar svansar. Färgen ger ett romantisk intryck och sticker ut från mängden. Den blir ungefär 80 centimeter hög. Växten är mycket dekorativ och vacker att titta på. I vissa länder som exempelvis Indien och Sydamerika används växten som krydda i matlagningen, särskilt i Peru där den kallas Kiwicha. Rävsvansen trivs bäst i solen och vill gärna växa i näringsrik jord. Denna växt går att njuta av från tidig sommar in på tidig höst vilket gör dess säsong relativt lång.

Förodling: Så glest och grunt i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ krukan i rumstemperatur. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1 planta/kruka i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Mitten av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 80 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 50 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör