Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Riddarsporre, Prakt-, Blue Donna frö

Lord Nelson
Art.nr 6050
En mycket praktfull Riddarsporre med djup blå färg och långa halvfyllda blommor. Den blir upp till en meter hög och bör växa mot en vägg eller annat växtstöd. Den är giftig.
34 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Delphinium belladonna Variant: Blue Donna

Denna praktfulla riddarsporre är mycket vacker och kanske är det just därför som den har fått det latinska namnet Delphinium Belladonna. Den har en djup blå färg med långa halvfyllda blommor. Den blå färgen påminner om havsvatten och ger därför ett djupt intryck. Stjälkarna kan bli upp till en meter höga och bör därför odlas mot en vägg eller stödjas för att kunna växa och klättra fint. Den kan odlas ensam eller tillsammans med andra växter i trädgården. Viktigt att veta är att växten är giftig. Placerar man blomman i soligt till halvskuggigt läge ger man den rätt förutsättningar för att få en fin blomning.

Förodling: I mars-april för blomning samma år eller i aug-sep för blomning året efter. Så glest i fuktad såjord. Håll sådden fuktig. Ställ i 20-22°C. Gror på ca 3 veckor. Skulle fröna inte gro, ställ sådden i kylskåp 1-2 veckor. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Odla vidare i 16-18°C. Utplantera efter frost alternativt övervintra i skyddat läge.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april, början augusti - slutet av september

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av augusti

Höjd: 80-100 centimeter

Frömängd: Räcker till 7-9 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig) 

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 50 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör