Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Riddarsporre, Trädgårds-, Blue Bird, blå frö

Lord Nelson
Art.nr 6053
Praktfull, storvuxen och rikblommande. Lättodlad och med gammaldags charm ger denna Riddarsporre ett imponerade intryck i trädgården. Den har en vacker djupblå färg och får många blommor, behöver växtstöd.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Delphinium elatum Variant: Blue Bird

Riddarsporren är en storslagen klassiker som växer ståtligt i våra trädgårdar där den ger ett imponerande intryck. Denna variant heter Blue Bird och har en djup, vacker blå färg. Blue Bird får många blommor under sin blomningsperiod som varar nästan hela sommaren. Den blir hela 180 cm hög och bör därför odlas mot en vägg eller stödjas för att kunna växa och klättra fint. Blommorna är vackra i rabatten med andra växter men även som solitär. Växten är tacksam eftersom den trivs bra i olika lägen, både i sol och på platser med halvskugga.

Förodling: I mitten av mars-april för blomning samma år eller i aug-sep för blomning året efter. Så glest på fuktad såjord. Håll sådden fuktig. Ställ i ca 20°C. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Odla vidare i 16-18°C. Vid vårsådd utplantera efter frost, vid höstsådd övervintra plantorna i kruka i skyddat läge.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av augusti

Höjd: ca 180 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 4 meter

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 50 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör