Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rödmalva, Purple Satin frö

Lord Nelson
Art.nr 5972
En Rödmalva med glänsande vackra blommor som passar lika bra i rabatt som i mer naturnära omgivningar. Blommar redan första året och kan odlas som perenn i de mildare delarna av landet.
19 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Malva sylvestris Variant: Purple Satin

Rödmalvan växer vilt i Sverige, om än sparsamt, och har sedan gammalt använts som läkeväxt. Den växer nästan uteslutande i närheten av mänskliga bosättningar. Bland annat användes roten mot "bröstont". Under antiken användes bladen ofta som grönsak. Ett vanligt folkligt namn på växten är "kattost", antagligen för att fröet liknar en liten ost. Växten kan odlas som flerårig i de mildare delarna av landet och har glänsande, mycket vackra blommor. De röda kronbladen har oftast mörkare "ådror" som ger en effektfull kontrast. Rödmalvan trivs bäst på lätt, kväverik jord, och vill gärna ha ljus. Den är annars inte särskilt krävande.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Täck tunt med jord eller vermiculite. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ krukan i ca 18°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalt. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna.

Såtid förodling: Mitten av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: ca 100 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 6 meter

Livslängd: Tvåårig

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 50 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör