Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rosenskära, Candy Stripe frö

Lord Nelson
Art.nr 6069
En vacker variant av Rosenskära som har blommor i vita och rosa toner. Passar mycket bra i sommarrabatten men även som snittblomma. Den blommar hela sommaren och ända in i oktober. Kan behöva växtstöd.
29 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Cosmos bipinnatus Variant: Candy Stripe

Denna variant av Rosenskära är en mycket vacker blomma. Den passar väldigt bra i trädgårdens sommarrabatt men är perfekt även som snittblomma i buketter med andra vackra blommor. Blommorna går i vita och rosa toner. De är stora med djuprosa fläckar och en mörkrosa kant. Den blir ungefär 75 cm hög. Det är en tacksam blomma då den kan skördas hela sommaren och ända in på hösten i oktober. Man kan ytterligare förlänga blomningtiden genom att vara noggrann med att plocka bort vissna blommor. I vissa fall behöver den bindas upp för att växa fint.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ i rumstemperatur. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan innan sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Förodling rekommenderas för tidigare blomning.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 75 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 3 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25-30 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör