Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rosenskära, Daydream frö

Lord Nelson
Art.nr 6070
Läcker färgkombination i krämvitt, ljust rosa och mörkt körsbärsrött. Perfekt för rabatten, den blommar hela sommaren och en bra bit in på hösten. Fungerar även som snittblomma och den kan behöva växtstöd.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Cosmos bipinnatus Variant: Daydream

Denna variant av Rosenskära är en mycket vacker blomma som är krämvit längst ute på blommans blad men sedan skiftar i olika nyanser från rosa till mörkrött längre in i blomman. Blommorna blir upp till 120 cm höga och passar utmärkt i trädgårdens sommarrabatt. Den är även vacker och trivs bra i buketter som snittblomma. Den blommar hela sommaren och en bra bit in på hösten vilket gör den tålig och tacksam som växt. Man kan förlänga blomningstiden om man är noggrann med att plocka bort vissna blommor. Denna blomma kan behöva bindas upp för att växa fint.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ i rumstemperatur. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan innan sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Förodling rekommenderas för tidigare blomning.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 100-120 centimeter

Frömängd: Räcker till 35-40 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör