Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rosenskära, Double Click frö

Lord Nelson
Art.nr 6071
Härligt, rikblommande sort med stora, halvt och helt fyllda blommor i olika rosa nyanser och vitt. Vacker både som sommarblomma i rabatten och som snittblomma. Den har lång blomningstid och kan behöva växtstöd.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Cosmos bipinnatus Variant:Double Click

Rosenskäran Double Click är en stor, vacker och fyllig blomma. Den är ungefär 10 cm i diameter och 120 cm hög. Växten blommar rikt med blommor i olika rosa nyanser och vitt. Den börjar blomma före midsommar och fortsätter hela sommaren ut, ända till oktober månad. Det är en mycket populär sommarblomma som är vacker både i blomrabatten och som snittblomma i vackra buketter tillsammans med andra klara färger. För att blomman ska få rätt förutsättningar att växa kan de behöva bindas upp. Man kan förlänga blomningstiden genom att plocka bort vissna blommor.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ i rumstemperatur. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan innan sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Förodling rekommenderas för tidigare blomning.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 120 centimeter

Frömängd: Räcker till 20-25 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör