Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rosenskära, Vega mixture frö

Lord Nelson
Art.nr 6074
Härlig sortblandning med stora blommor i vitt, rosa och olika rosaröda toner, alla med gul mitt. Passar perfekt som sommarrabatt men fungerar bra även i kruka och som snittblomma. Kan i vissa fall behöva växtstöd.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Cosmos bipinnatus Variant: Vega Mixture

Denna blandning är perfekt för en sommarrabatt, men passar även i kruka och till snitt. Blommorna är stora och går i olika nyanser av rosa och rött tillsammans med vita, vackra blommor. Blommans blad är breda och gul i mitten. Stjälken är 30-50 cm hög och den kan i vissa fall behöva stöd för att växa fint, till exempel genom att binda upp växten. Det är en tacksam blomma eftersom den trivs i olika typen av lägen, både halvskuggiga och soliga. Hela sommaren blommar växten, ända in i oktober.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ i rumstemperatur. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan innan sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Förodling rekommenderas för tidigare blomning.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 30-50 centimeter

Frömängd: Räcker till 40-45 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör