Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rudbeckia, Röd, Starlight frö

Lord Nelson
Art.nr 6076
En flerårig Rudbeckia som är mycket ståtlig och vacker med djupröda blommor med den typiska "knappen" i mitten. Den är mycket tålig som snittblomma och står sig länge i buketter samt har en lång blomningstid.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Echinacea purpurea Variant: Starlight

Detta är en flerårig, ståtlig och vacker blomma. Blommorna är djupröda och har en "knapp" som står upp i mitten medan de långa bladen är lätt nedåtvikta. Den är mycket lättodlad och tålig och är vacker att ha i buketter. Den är dessutom hållbar varför den står sig fin i buketter länge. Växten är ungefär en meter hög. Liksom andra Rudbeckiablommor trivs den bäst om den får växa på en solig plats i väldränerad jord. Blomingstiden är relativt lång, från början av sommaren in på tidig höst, närmare bestämt september. Blomman är dessutom känd som medicinalväxt mot förkylning.

Förodling: Så i fuktig såjord. Täck med jord. Håll ytan fuktig, men inte blöt. Täck med plast och ställ sådden i ca 20°C tills de gror, det tar ca 10-21 dagar. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1 planta/kruka i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av maj

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: ca 100 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 5 meter

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 50 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör