Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rudbeckia, Sommar-, Maya frö

Lord Nelson
Art.nr 6079
Denna Rudbeckia har stora och fyllda blommor som blir ca 8 cm i diameter och står på stadiga stjälkar som blir en halvmeter höga. Förträfflig som snittblomma i blandade buketter men även i kruka.
34 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Rudbeckia hirta var. pulcherrima Variant: Maya

Denna växt trivs bäst på en solig plats i trädgården. Det är en växt med vacker färg i gula toner. Blommorna är stora och fyllda och därmed ståtliga. De är ungefär 8 centimeter i diameter och står på stadiga stjälkar som blir cirka 50 centimeter höga. De är mycket fina som snittblommor i härliga buketter tillsammans med andra blommor. Men denna växt gör sig lika bra i förslagsvis stora krukor som man kan placera på balkong eller på altan. Under våren kan dessa ståtliga blommor förodlas och sedan kan de njutas av hela sommaren ända in på hösten.

Förodling: Så glest på fuktad såjord. Täck tunt, helst med vermiculite. Låt gro vid 20-22°C. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och något svalare. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 45-50 centimeter

Frömängd: Räcker till 8-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produkten







Betyg:


























Tillbehör