Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Rudbeckia, Sommar-, Toto Gold, låg frö

Lord Nelson
Art.nr 6082
Kompakt växtsätt och översållad av gyllengula blommor med mörk mittdel. Passar i rabatt, balkonglåda, krukor och är fantastiskt vacker som snittblomma. Plocka bort vissna blommor för längre blomningstid.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Rudbeckia hirta var. pulcherrima Variant: Toto Gold

Rudbeckian är en enastående vacker snittblomma, som även passar i rabatt, balkonglådor och krukor. Växten är översållad av vackra, gula blommor som är mörka i mitten och har ett kompakt växtsätt. Plantan ser liten ut, men kan bli upp till 25 cm hög. Rudbeckian är en kortlivad perenn, som oftast behandlas som ettårig. Den är inte bara vacker att titta på - den används också inom medicin. Den är väldigt vanlig i Amerika där den även används som medicinskt hjälpmedel på vissa ställen. Man kan öka blomningstiden genom att plocka bort vissna blommor.

Förodling: Så glest på fuktad såjord. Täck tunt, helst med vermiculite. Låt gro vid 20-22°C. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och något svalare. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 25 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 25 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör