Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Sallat, Baby Leaf, mix frö

Lord Nelson
Art.nr 5741
En härlig blandning av olika sorter: Amerikanischer Brauner, Salad Bowl, Little Leprechaun, Red Salad Bowl, Rouge Grenobloise och Favourite. Kan odlas i täta rader, växer snabbt, är lättodlad och rikgivande.
27 kr
10 kr
Just nu 65% billigare!
I lager. (4 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Lactuca sativa Variant: Baby Leaf mix

Det här är en tjusig och fräsch kombination av olika minisallater, så kallade baby leaves. De är inte bara vackra att se på utan är också mycket utsökta att äta givetvis. Plantan ger härliga färger som ljusgrönt, lila och nyanser av rött i trädgårdslandet. Den kan även odlas i kruka på till exempel balkongen. Detta är en enkel sort som ger många skördar. Du kan så nya frön varannan vecka för att få goda sallater under en längre tid på sommaren. Plantan växer som bäst i dränerad jord som håller fukt. Det är väsentligt att vattna väl och med jämna mellanrum. Fröna skall sås direkt utan förkultivering utomhus när jorden är tillräckligt varm.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - aug. Vattna i såfåran innan sådd. Viktigt att hålla sådden fuktig. Sallatsfrön gror ej vid temperaturer över +20°C.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av augusti

Blom/Skördetid: Början av juni - slutet av september

Frömängd: Räcker till 6-8 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 2-3 centimeter

Radavstånd: 10-12 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: