Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Sareptasenap, mix frö

Lord Nelson
Art.nr 5761
En mix av olika sareptasenap i vackra färger och former med en smak som liknar pepparrot. Skörda små, späda blad till salladen, eller lite större plantor till wok och paj. Skörda ett par cm ovan jord så utvecklas nya blad.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Brassica juncea Varianter: Agano, Bloody Mary, Frizzy Joe

I det här fröpaketet kommer salladssorter i olika variationer med läckra smaker. Här finner du en kombination av olika sareptasenapsblad och de blir perfekta som smaksättare och krydda till olika slags maträtter som sallader och grytor. De ger inte bara en fräsch smak utan de är också vackra att se på. De växer bra både i rabatt och kruka som dekorativt pynt innan skörd. Plantorna ska odlas i en jord full av näring som håller en god fuktighet. Fröna bör sås direkt utan förkultivering och det ska ske i varm jord under sommaren och då bör de vattnas regelbundet. Plantorna tål lite frost på hösten. 

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Så i varm jord i juli-augusti. Tidigare sådd kan ge plantor som går i blom. Skörda genast plantor som börjar blomma. Vattna i såfåran innan sådd. Håll sådden fuktig.

Såtid direktsådd: Början av juli - slutet av augusti

Blom/Skördetid: Mitten av augusti - slutet av oktober

Frömängd: Räcker till 250-300 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 5 centimeter

Radavstånd: 15-20 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: