Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Skörda till våren

Produkter

Förbered vårens skörd redan under hösten

Vissa fröer kan man så redan på hösten och på så sätt tidigarelägga vårens skörd. Detta är särskilt effektivt i norra Sverige där tjälen hänger sig kvar lite längre i backen. Att du dessutom kan beställa fröerna online gör det hela mycket enklare.

Lägg fröet i lucker och väldränerad jord och täck såraden med en sträng sand så du lätt kan se var du hade lagt dina frön. Genom att låta fröerna vila under snön så blir de också "köldbehandlade" dvs stratifierade. Det behöver de för att komma igång och nu sker det på naturlig väg. När sedan solen börjar värma och backen sakta värms upp så gror de.

Detta fungerar med ett flertal grönsaker men också en del blomfrön som t ex. gröslök, gul lök, scharlottenlök, morot, palsternacka, rädisor, svartrot, rättika, sallat, dill, persilja, persiljerot, riddarsporre, blåklint, ringblomma, vallmo, atlasblomma och sömntuta.


Höstsådd frö, skörda till våren.

Andra fröer bör man så lite tidigare på hösten så de hinner bilda en bladrosett som kan övervintra. Se till att täcka dem med torra löv innan kylan kommer så blommar de till våren igen. Till detta passar särskilt vintersallat, salladslök, ramslök, borstnejlika, mariaklocka, blåklocka, prästkrage, penséer och förgätmigej.

Höstsådd frö, bilda bladrosett, täck för vintern.

 

+ Visa mer