Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

SOLID betongmöbler - Skötsel och råd

Allmänt om SOLID möbler
Serien Solid består av cement, sand, marmorkross förstärkta med naturfiber. För att få ”rätt” utseende och finish vattenslipas möblerna och behandlas med en kolblandad olja enligt traditionell målarkonst från Italien. Betong är ett levande material och bränner i många år. Alla möbler i Solid serien är unika och variationer kan förekomma. Alla rostiga detaljer är behandlade med akryl. Tål utomhusbruk men är även snygga inomhus. Tänk på att rost kan färga av sig så var noga med vilket underlag den står på.

Skötselråd:
Vi rekommenderar att du använder stenolja eller andra produkter för behandling av sten och betong för att behandla ytan med jämna mellanrum. Man kan också använda t ex olivolja på en mjuk trasa och försiktigt torka av bordet. Meningen är att porerna i betongen ska bli mättade. Det går även att vaxa bordet med ett paraffinbaserat golvvax. Bordet klarar att stå kallt men bör inte utsättas för stillastående vatten eller is under längre tid. Vill du använda ett möbelöverdrag så tänk på att det ska vara ett material som andas så att det inte bildas kondens under skyddet t ex GoreTex.

Fläckar:
Om det uppstår vita fläckar på cementskivan är det ingen fara, det är kalk som kan framträda ibland. Kalkfläckar tas lätt bort med lite ättika eller annat kalkborttagningsmedel. Andra fläckar eller märken kan slipas bort med ett finare sandpapper. Efterarbeta med kol på en trasa samt vax eller olja för att åter sluta porerna i betongen.