Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Solros, Moonwalker, hög frö

Lord Nelson
Art.nr 6101
En populär sort med lite buskig form och som ger stora blommor i lysande ljusgult med mörkbrun mittdel. Passar utmärkt i rabatten tillsammans med andra sommarblommor, men även som snittblomma.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Helianthus annuus Variant:Moonwalker

Den här populära sorten av solrosfamiljen är kanske den vi känner mest igen, med sin lite buskiga form på plantan som skapar stora blommor i lysande ljusgul färg med en mittdel i mörkare brunfärgad nyans. Den här ettåringen passar utmärkt i rabatten, blandat med till exempel sommarblommor och perenner. Liksom de flesta solrossorter är även den här fin och hållbar som snittblomma. Sorten kräver inte någon direkt komplicerad skötsel utan trivs i stort sett på alla typer av jordar, den behöver dock rejält med vatten och näring, framför allt under högsommaren.

Förodling: Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och resten såjord. Så 1-2 frö/kruka i den fuktade såjorden. Ställ i rumstemperatur. Håll fuktigt. Spara 1 planta/kruka, nyp av övriga. Ställ ljust och svalare. Vattna och ge näring. Utplantera efter frost.

Såtid förodling: Början av april - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Mitten av april - slutet av maj

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av september

Höjd: 200-300 centimeter

Frömängd: Räcker till 15-18 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: