Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Solros, Sungold, låg frö

Lord Nelson
Art.nr 6106
Lägre än vanliga solrosor men har lika stora blommor. De är guldgula fluffiga och vackra att ha som dekoration i till exempel vas eller som snittblomma i bukett. Passar även fint i rabatter och som avgränsning.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Helianthus annuus Variant: Sungold

En lägre solrosplanta som inte blir lika hög som sina längsta artfränder. Den passar fint i rabatter och många använder den för att avgränsa en rabatt mot till exempel ett grönsaksland. Just den här sorten ger fluffiga blommor i guldgul ton, de är dessutom vackra att klippa av och ha som enskild dekoration i en vas eller som snittblomma i en större bukett. Klipper man av blommorna håller de sig bäst om de får stå svalt. Om man vill få plantan lite fylligare med fler blommor kan man toppa plantan. Den här blomman kräver ingen särskild skötsel, men under sommarperioden växer den bättre om den gödslas.

Förodling: Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och resten såjord. Så 1-2 frö/kruka i den fuktade såjorden. Ställ i rumstemperatur. Håll fuktigt. Spara 1 planta/kruka, nyp av övriga. Ställ ljust och svalare. Vattna och ge näring. Utplantera efter frost.

Såtid förodling: Början av april - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Mitten av april - slutet av maj

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av september

Höjd: ca 60 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 5 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: