Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Sommarlövkoja, Ten Week, bl färger, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5969
Doftande och rikblommande, vacker även till snitt och kan bidra till magnifika buketter. Upprätta blomstänglar med blommor i massor av färger som röd, lila, rosa, lavendel och ofta inslag av vitt.
6 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Matthiola incana Variant: Ten Week

Lövkojan är en välkänd och gammal växt i Medelhavsregionen, klassificerad och katalogiserad redan på medeltiden. Det är en buskig och lättodlad växt med blommor som har en utsökt doft. Den blommar med massor med färger, som röda, lila, rosa och lavendelfärg, ofta med inslag av vitt. Växten har blommor tätt spridda över en upprättstående blomsterstjälk. Den är lätt att odla, men föredrar lätt och lucker jord och ett ljust läge. Man bör heller inte låta den torka ut. Lövkojan är en av de blommor som gör sig mycket bra i buketter, och man kan lätt skapa magnifika uppsättningar med Lövkojan.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Håll sådden fuktig. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Början av april - mitten av maj

Direktsådd: Kan direktsås i varma lägen men förodling rekommenderas. Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av september

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till 4-5 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör