Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Spanska flaggan frö

Lord Nelson
Art.nr 6113
Annorlunda blomväxt med ett slingrande växtsätt och blommor som sitter på långa ståtliga stjälkar. Dessutom ändrar blommorna färg, de slår först ut i rött och ändrar sedan färg till orange och gult och slutligen vitt.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Ipomoea lobata

En annorlunda ettårig växt som växer på ett slingrigt sätt. Plantans blommor sitter på långa ståtliga stjälkar och slår först ut i rött och ändras efterhand till orange och gula för att slutligen bli vita. Den här stiliga blomväxten är hållbar och tålig vilket gör den perfekt att plocka och använda som snittblomma i bukett. Plantan kräver mycket vatten för att kunna växa snabbt och den trivs bäst i en välgödslad jord på en solig plats. För att växtens frön ska gro snabbare kan de läggas i blöt ett dygn före sådd.

Förodling: Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och resten såjord. Så 1-2 frö/kruka i den fuktade såjorden. Ställ i rumstemperatur. Håll fuktigt. Ställ ljust och svalare när plantorna grott. Vattna och ge näring. Ge stöd i form av spaljé eller pinne. Utplantera efter frost.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 300 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 8 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: