Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Spenat, Monnopa, Organic frö

Lord Nelson
Art.nr 5768
Monnopa är rik på mineraler och vitaminer och ger rikligt med mörkgröna blad utan hanblommor för skörd under en längre period. Den har utsökt goda blad och funkar bra att frysa in.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Spinacia oleracea L. Variant: Monnopa

Monnopa är en intressant sort från spenatfamiljen utan hanplantor för att ge skörd under lång tid. Men man bör ändå så i omgångar för att ha god tillgång till färska blad och gör ett uppehåll under högsommaren då plantorna lättare går i blom. Den här sorten bjuder på mörkgröna färger genom sina utsökta blad som är fulla av goda smaker. Tack vare sin näringsrikedom är spenat också en populär grönsak som är lätt att odla hemma och lätt att tillaga. Den passar till många olika maträtter och går fint att frysa in. Plantorna mår som bäst när de får växa i en välarbetad jord som håller en bra fuktighet. Spenaten trivs när den får växa på en solig plats så därför är det viktigt att vattna mycket och regelbundet. Man bör direktså fröna när jorden har fått en bra temperatur.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - mitten på juni samt tidigt på hösten. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av april - mitten av juni, mitten av augusti - mitten av september

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av juli, mitten av september - mitten av oktober

Frömängd: Räcker till 8-10 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 5-10 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: