Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Spenat, Nores frö

Lord Nelson
Art.nr 5769
Nores går inte i blom så lätt och den är näringsrik och lättodlad med medelstora, kraftiga blad. Så i omgångar för god tillgång till färska blad, men gör ett uppehåll under högsommaren då plantorna lättare går i blom.
8 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Spinacia oleracea L. Variant: Nores

Nores är en välsmakande spenatsort, full av hälsosam näring. Plantan får härliga blad i gröna nyanser som är mycket goda att tillaga och äta på flera olika sätt till sommarens måltider. Den tycker om att växa i en ordentlig jord med mycket fukt. Plantorna ska växa på en solig plats därför är det viktigt att vattna mycket och med jämna mellanrum för att fuktigheten ska bevaras. Det passar bäst att så fröna direkt på odlingsplatsen utomhus, och det kan ske under april månad. Tiden för skörd börjar sedan i mitten av juni och bjuder på härliga, saftiga frukter en bit in på höstkanten. Eller så i september - oktober för skörd under hösten och vintern. 

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - mitten på juni samt tidigt på hösten. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av april - mitten av juni, mitten av augusti - mitten av september

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av juli, mitten av september - mitten av oktober

Frömängd: Räcker till ca 15 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 5-10 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: