Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Spenat, Nyzeeländsk frö

Lord Nelson
Art.nr 5770
Spenat är en härlig grönsak som ger goda smaker till allsköns matlagning och den passar i allt från sallader till soppor. Den här sorten går inte så snabbt i blom och funkar därför bra under högsommaren.
8 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Tetragonia tetragonioides Variant: Neuseelaender

Spenat är en populär grönsak med goda smaker och välgörande egenskaper. Passar bra till matlagning och till sommarens fräscha, lätta måltider - allt från sallader till soppor. Den här plantan tycker om att växa i en jord full av näring på en plats med sol och bra temperatur det är också bra att vattna regelbundet. Det rekommenderas att fröna förkultiveras men det går också bra att direktodla dem i trädgårdslandet. När jorden utomhus har fått en varm temperatur i slutet av våren kan du så fröna, och de ska läggas i vatten en dag innan odling. I mitten av sommaren börjar skördetiden.

Förodling: 4-5 veckor före utplantering efter sista frost. Så glest på såjord. Täck tunt och håll fuktigt. Ställ varmt för groning. Efter uppkomst, ljust och svalare. Omplantera 1 planta/kruka med gödslad jord. Avhärda plantorna före utplantering.

Såtid förodling: Mitten av april - mitten av juni 

Direktsådd: När jorden blivit varm. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Groningstid 2-4 veckor. Täck gärna med fiberduk.

Såtid direktsådd: Början av maj - mitten av juni 

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till ca 6 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40-50 centimeter

Radavstånd: 80 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör